fredag den 9. april 2010

Må jeg få mit æg perfekt, tak?

Norske forskere har fundet en måde at koge det perfekte æg på. De har simpelthen siddet deroppe mellem fjeldene og regnet sig frem til en måde, der gør, at ægget ikke bliver for blødt og ikke for hårdt. Det er sådan noget, man kan tillade sig at bruge tid på, når man har for mange oliepenge.

Men nyheden skal nok få nogen til at løfte brynene, smide avisen og slukke for tv, der alligevel kun er fyldt med sult, krig og andet, vi ikke kan gøre noget ved. Vi kan heller ikke koge vores æg rigtigt, men her kommer videnskaben os til hjælp, og det er da en trøst, når den nu ikke kan stoppe sult og krig.

På de norske forskeres hjemmeside findes en beregningsmetode, så man skal bare lige slæbe den bærbare ud i køkkenet. Der er forskel på beregningerne alt efter æggenes størrelse, men desværre fremgår det ikke helt, om man også skal bruge en skydelære og en elektronisk postvægt - eller bliver nødt til at tage 9. klasse i matematik for at være på den sikre side. Men smart lyder det. Det er sikkert også nemt.

Vigtigt er det i hvert fald, for ellers ville forskere ikke bruge tid på det, men vigtigt er det først og fremmest, fordi det handler om at gøre noget perfekt. Perfektion er vor tids svar på tuberkulosen og luseplagen. En slags folkesygdom.

Holder vi os lige til æggene, så er det for eksempel slet ikke nok, at de er æg. De skal være økologiske og fra fritgående fjerkræ, og helst skal man have samlet dem op i egen hønsegård i baghaven, hvor man går og prøver at ligne ham bonderøven fra tv. Måske med lidt flere myoser og uden Morten Kock-kasket, men autentisk og virkeligt og perfekt skal det det være. Det hele helst. Æg som børn. Ægtefælle som fritid. Karriere som vægt. Det er sagen i en æggeskal.

Ingen kommentarer: