tirsdag den 15. december 2015

Graverende gavegivning

En af de mange snubletråde i mænds liv er køb af gaver. Ikke mindst køb af julegaver. Og absolut ikke mindst køb af julegaver til kvinden i hans liv.

Af samme grund angriber mænd opgaven på samme måde, som de tager opvasken: Det mest beskidte til sidst.

Imidlertid kan nogle snubletråde identificeres og klippes over, så faren for eksplosioner, tikkende bomber og sydende lunter begrænses.

 Nogle er helt oplagte. For eksempel: Rent teoretisk eksisterer der vel kvinder, der vil have husholdningsredskaber i julegave. De er så selv uden om det. De fleste vil læse det usynlige kort, der følger til/fra kortet: Du får denne Cook and Baker urtekniv, fordi madlavningen her i huset dybest set er din hovedpine.

En anden tråd, der kan skabe dårlig stemning, er "gaven, der mest er en gave til giveren". Og lad os tale rent ud: Det handler om undertøj af mere raffineret snit end Sloggi. Budskabet her er meget kort: Tag det nu på, for pokker.

Hvis manden, hvad der faktisk ofte er tilfældet, ikke har sat sig ind i sin konens størrelse, har han måske i et drømmesyn købt en størrelse S til trods for, at konen er en udpræget størrelse B for buttet. Så kan ventetiden, inden butikkerne åbner, og den kan byttes, føles meget lang.

Ikke mindst hvis kvindens hævn består i at vende tilbage og have investeret i en håndfuld af de førnævnte Sloggi'er med elastik, der med tiden uvilkårlig bliver slap.

Som hun så tager på.

 Det var jo det, der stod på det usynlige kort.

Ingen kommentarer: