tirsdag den 12. januar 2010

Bakteriologisk krigsførelse

Fødevaremyndighederne i København har været på inspektion i fire kollegiers køkkener. Det syn, der mødte dem, mindede efter referaterne at dømme om en rumænsk losseplads på en varm augustdag:

Gammel opvask, muggen mad i gryderne og køleskabe så varme, at bananfluerne sang »Vi er børn af sol og sommer«. Af samme grund kunne fødevarekontrollen tilføje, at de 15-24årige, fremtidens it-teknikere og phd-genier, bliver dobbelt så syge af campylobacter som alle os, der med alderens varedeklaration ikke drikker mælk, vi ikke har snuset til.

– Vi må gøre noget ved det, lød det næsten militærisk fra en repræsentant fra fødevarekontrollen. Sikkert efter at han havde fået gasmasken af.

Hvem »vi« er, fremgik ikke helt. Men det er ret indlysende ikke de 15-24-årige selv. Det er nok næppe heller deres forældre, for de har jo sådan set haft chancen, og det endte altså med en smiley så sur, at hvis det havde været mælk, havde det virkelig givet ballade.

Her kan man så lige tage en dyb indånding (efter at have tjekket at ingen i nærheden har haft svineinfluenza). For lur mig om ikke det er her, bananfluen kan ligge begravet:

De campylobacter-ramte er trods alt vokset op med forældre, der kørte med børn-i-bilen-mærkater. Hjemme er de hele barndommen vokser op med forsikringsselskabet Mor i Dit Spor, og dermed har de aldrig hørt eventyr som: »Hvordan skærebrættet blev rent«, og »karkluden, der ville kogevaskes«.

I stedet er tiden i det skinnende rene samtalekøkken formentlig gået med at snakke om, at det er for dårligt, at personalet på sygehusene ikke vasker hænder oftere, for man kan jo blive syg, og det er for galt, at man ikke gør noget ved det.

Ingen kommentarer: