lørdag den 14. juni 2008

Mænd er til dimser, piger til tingeltangel

Har De nogensinde hørt om et dimseblad? Formentlig ikke, men det er er et blad for mænd, der har opdaget, at de alligevel ikke er manden, der har alt, og nu arbejder på sagen.
Dimseblade koster en halv Ipod og indeholder artikler, der er skjulte reklamer for ting, der kan lyse, bippe, bruge batterier og har navne som Bim Bam Banana.
Nu lyder det ikke særligt maskulint at sige dimseblad, faktisk kan man godt få et indre billede af løse håndled og lyserøde slimlineskjorter. Det går ikke an, når man tilhører det køn, der får lavet maoriagtige tatoveringer i nakken, så man kan stå i køen henne i Fakta og ligne en bulgarsk vægtløfter.
I stedet for dimser siger mænd derfor gadgets. Det er engelsk og betyder det samme, men den angloamerikanske forklædning kaster et skær af testosteron over dimserne. Ja, hvis dimsen er stor nok og bruger tilstrækkeligt med strøm kommer der ligefrem lidt Irak-krig over det.
Gadgets er udpræget en di-sciplin for mænd. Kvinder vil efter et hastigt blik i et dimseblad bruge ordet »ragelse, og det skal i hvert fald ikke ligge fremme i stuen«.
Selv foretrækker kvinder accessories. Det er bånd, bælter, ringe og kæder, som kvinder tager på for at ligne et juletræ og sige som en vindharpe. Mænd vil med et hastigt blik på accessories tænke: Tingeltangel, men de tør ikke sige det højt. Det stærke køn gemmer sig bag manualen til den nye popcorn gourmet, der laver popcorn på tre minutter. Det er maskulint. Anvendeligt. Rationelt. Altså lige bortset fra at det tager tre arbejdsdage at gøre dimsen ren.

Ingen kommentarer: