søndag den 29. juni 2008

Vil vil se beviser for dumheden

Hvad har Søren Kierkegaard og Desmond Tutu til fælles? Jo, de er kendte. Men de er også fælles om noget andet, som vi ikke vidste, de var fælles om. De var/er ikke ret kløgtige.
En dansk professor fra Århus har sammen med en engelsk kollega forsket sig frem til, at religiøse mennesker ikke er så intelligente som ikke-religiøse mennesker. Søren Kierkegaard var særdeles religiøs, og det samme må man sige om Desmond Tutu, så de nævnte herrer er altså ikke videre skarpe oveni hatten. Ta' den.
Den danske forsker, der har deltaget i undersøgelsen, har en passion for intelligens. Han har tidligere fundet ud af, at mænd er kløgtigere end kvinder, og at de sorte heller ikke hører til de hurtigste knallerter på havnen. Og med hans bidrag til den seneste intelligens-epos må vi konkludere:
Styringen af verden har det bedst i hænderne på hvide mænd. Det var det segment, der opfandt strækmarchen, brintbomben samt hjemmesko med Garfield-motiver, så det hele lyder ret overbevisende. Hvis de herskende altså er ateister og kan sætte eventuelt vanvid på formel. Og ikke bare undskylde sig med tro. Må vi lige være fri. Vi vil se beviser.

Ingen kommentarer: