tirsdag den 16. oktober 2007

Hilsen fra Kira

Jeg er et af de åbenbart tusinde af mennesker, der lige har fået en mail fra Kira M. Lee. Den indledes med følgende opfordring:
Wil du arbejdere online, fra dit hus og få lånet hverdags udenfor at efterlade eller virke på din hovedarbejde?
Jeg kan blive opstemt helt op i begge frontallapper af sådan en sætning. Den kan man simpelthen ikke sidde overhørig. Indholdet i mailen var kort fortalt, at jeg skulle ryste op med mit mobilnummer, min bankkontakt, mit registreringsnummer og mit kontonummer og gerne lidt tjept, for hele øvelsen handlede om »hastighed« og »nøjadtighed«. Underligt nok ville Kira ikke have det direkte nummer på min bankrådgiver. Jeg har ellers en idé om, at han gerne ville snakke med hende – især hvis andre af hans kunder har sendt bankoplysninger til Kira.
Som det fremgår er dansk retskrivning ikke Kiras spidskompetence. Og det smittede lidt af på budskabet, der fremstod en smule tåget:
Så snart som penger kommer til din bankkonto, får du en medelelse deraf, og vejledninger vad angår disse pengesumen. På den tid du skal overføre penger til den andre af vore klienter i Europa, Rusland eller andetsteds i Asia eller andet land.
Man er virkelig ude at handle i en globaliseret verden. Det er tilsyneladende mere spændende at handle med Kiras klienter end at spille kasino på nettet. Og man bliver med garanti ikke plaget med en masse efterfølgende spam-mails. Hvis man sender sine bankoplysninger til Kira, er jeg ret sikker på, at man aldrig kommer til at høre mere til hende.

Ingen kommentarer: