torsdag den 14. maj 2009

De gratis glæder

Finanskrisen blæser over os, og her sidder vi. På hænderne. Lammede. Ingen tør rigtigt ikke foretage sig noget og da slet ikke hive pungen op af lommen, for vi har nu en gang vænnet os til at få to kroner tilbage, når vi giver en ud.
Det kan vi ikke rigtigt regne med længere, så for ikke at slå opgivende ud med hænderne, sidder vi på dem. Og keder os. Det er vi vant til at betale os fra, men så er vi tilbage ved hænderne. Imens fortæller eksperterne, at danskerne er blevet så forsigtige, at vi er en nation, der låser cyklen, bare vi skal holde for rødt lys.
Der er kun én vej ud af miseren: Gratis glæder.
Og de findes faktisk:
Sortér alle dine ting efter farver. Der kan bruges timer med det, og du opdager, at der er liv bag boghylden. Syng imens. De fleste bøger og nips elsker »Rigtige venner«.
Tag en (gratis)avis og oplev Mogens Camre sige, at rumænere og bulgarer ikke skal have så mange pladser i Europa-parlamentet, for de er ikke vakse oveni roen som os. (Han har tydeligvis aldrig mødt en bulgarsk trick-tyv)
Åbn en net-pornoside på din kollegas pc, mens han er til frokost. Og sig højt og gennemtrængende, så det kan høres i hele kontorlandskabet »hold da op, hvad er det?«, når han åbner skærmen fra dvaletilstand.
Opret en personlig blog, hvor du øser af dine meninger og inderste tanker. De fleste er sikkert lige så spændende som striptease i mørke eller en bulgarsk dokumentarfilm. Men det er gratis.
Endelig: Vend alle dine lommer. Kig efter i den der lille skål i køkkenskabet. For alle de mønter, du garanteret finder der, går du ned og køber en buket blomster til din kæreste. Det er godt nok ikke gratis. Men det er helt sikkert en glæde.

Ingen kommentarer: