tirsdag den 19. juni 2007

Når storhjerner kommer til kort

Det er muligt, at mænds hjerner er større end kvinders. Men til gengæld udnytter kvinder harddisken langt bedre end mænd, der mest bruger den overskydende lagerplads til at gå og huske på resultatet af Randers Frejas kamp mod Skovbakken i 1981, og hvilket år »Langt Ned i Halsen« havde premiere.
Kvinders harddisk rummer derimod et pakkeprogram, der kan rumme usædvanligt mange og store filer, som programmet er i stand til at pakke ud med lynets hast, hvorefter data strømmer ud. Det opdager mænd, når de fredag eftermiddag sidder ved deres skriveborde på kontorerne. Så ringer telefonen. Det er konen.
Der lige vil sige, at du skal huske at købe hvidvin og ost med hjem, for vi skal til onkel Kurts fødselsdag, og du havde vel ikke glemt, at vi skal til den fødselsdag, og prøv lige at tage dig sammen, men det er altid mig, der skal huske på en slags, som om jeg ikke også har et arbejde, og som om det ikke er lige så vigtigt som dit arbejde, og vi kommer også for sent op lørdag morgen, så vi ikke kan nå at komme ud og købe ind, fordi du sidder og ser åndssvage tv-programmer til langt ud på natten om fredagen, og dine børn snakker du heller ikke aldrig med, og når du endelig gør det, så vrisser du af dem, og du samler aldrig dine håndklæder op fra gulvet i badeværelset, og der er altid skægstubbe i håndvasken efter dig, og ved du overhovedet, hvordan en vaskemaskine fungerer?
Så sidder mændene med telefonrøret i hånden og en lyd inde i ørerne som Tjernobyl-værket fem sekunder før nedsmeltningen. Hvorefter de med en gangart som en retarderet gorilla styrter ud ad døren for at købe ind. Og kommer glad hjem med det indkøbte. Og møder konen. Der siger:
– Du har glemt ost, og jeg sagde hvidvin, ikke rødvin, og nu har butikkerne lukket, og det er faktisk også din familie, og synes du ærlig talt ikke. . .

Ingen kommentarer: